"Нафтогаз" переглянув суворий підхід максимізації прибутку на вкладені інвестиції під час видобутку газу

Події

Група "Нафтогаз" переглянула раніше заявлений суворий підхід максимізації прибутку на вкладені інвестиції під час видобутку газу, повідомив директор дивізіону "Розвідка та видобуток" групи "Нафтогаз" Олександр Романюк.

"Цей підхід "залізобетонний" для приватних компаній. Але ми все-таки є державною компанією, і керуємося також інтересами держави. А Україна поки що залежна від зовнішніх постачань газу. Ми ще раз детально обговорили це всередині групи, і відкоригували підхід. Наразі ми говоримо: якщо інвестиція або операція дасть змогу нам із цього резервуара видобувати газ за собівартістю, яка не перевищує вартість газу на імпорті, то ми маємо це робити", - сказав він.

Романюк зазначив, що за цією логікою ухвалюватиметься кожне інвестиційне рішення щодо геолого-технічних заходів: гідророзриву пласта, колтюбінга, буріння тощо.

"Це означає збільшення українського ВВП, інвестиції в свою економіку, створення сервісного ринку, робочих місць, податків і всього іншого. Не вимивання грошей зі своєї країни у вигляді валюти. За великим рахунком, чий газ ти купуєш - в ту країну ти інвестуєш, і платиш там зарплати та податки", - пояснив він.

Водночас група має чіткі та суворі критерії розрахунків, щоб виконувати вимоги від акціонера на повернення на вкладений капітал. "Все, що проходить цю планку за розрахунками, з урахуванням низької ціни, - все це ми робимо", - наголосив топ-менеджер "Нафтогазу".

НАК "Нафтогаз України" належить 100% акцій "Укргазвидобування", яка є найбільшою газовидобувною компанією країни.

Повернутися назад