ТОВ "НАФТОГАЗБУРСЕРВІС" завершило виконання геолого-технологічних досліджень на свердловині №8 Водянівського родовища

Події


Компанія «СистемОйлІнженерінг» завершила буріння та роботи із запуску в експлуатацію свердловини №8 на Водянівському родовищі у Харківській області.

Операції з буріння проводилися сучасним буровим верстатом Drillmec Land Rig 3000 HP вантажністю 590 тонн (Італія), котрим оперує «Полтавська бурова компані».

Глибина свердловини складає майже 5800 м.

Геолого-технологічні та геохімічні дослідження під час спорудження свердловини № 8 Водянівського ГКР виконувались ТОВ «НВП «Нафтогазбурсервіс» на замовлення надрокористувача ТОВ «Системойлінженерінг» на умовах визначених технічним завданням та договором.

Об’єкт проведення досліджень свердловина №8 Водянівського ГКР розташована на території Краснокутського району Харківської області.

Для проведення геолого – технологічних досліджень на свердловині №8 Водянівська було встановлено комп’ютеризовану станцію «GeoTech 1.2». Станція забезпечена необхідним лабораторним обладнанням, резервним комплектом датчиків, необхідним геологічним інструментом та приладами, лабораторним посудом та хімреагентами, а такожобладнанням для двостороннього зв’язку, відеофіксації та передачі даних в on-line режимі на офіси Замовника.

В процесі буріння за результатами літолого - петрографічних досліджень підтверджений характерний для даної площі тип розрізу - відсутність нижньовізейських та частково верхньовізейських відкладів та наявність значного карбонатного тіла з яким пов’язані основні перспективи газоносності.

Фіксація параметрів проводилась постійно, виміряні та розраховані значення записувались та зберігаються у базі даних у двох форматах по глибині та по часу.

Геолого-технологічні дослідження проводились з дотриманнямвимог чинного законодавства, щодо геологічного вивчення надр, правил безпеки та охорони надр та навколишнього природнього середовища.

Особливістю процесу спорудження свердловини була підтверджена наявність зони АВПТ, що могло супроводжуватись ускладененнями та газопроявами. Проте завдяки постійному контролю процесу буріння ускладнень та аварійних ситуацій, в цілому, вдалось уникнути.

За даними компанії надрокористувача, після введення в експлуатацію отримано запланований дебіт — 260 тис куб м газу на добу.

Повернутися назад