УкрДГРІ завершив роботи з формування Фонду нафтогазоперспективних об’єктів

Події

Український державний геологорозвідувальний інститут (УкрДГРІ) завершив роботи з формування Фонду нафтогазоперспективних об’єктів, та підготовув для його придбання доступ у 2-ох форматах. Про це повідомляється на сайті Інститу.

Зазначений Фонд складається з пояснювальної записки та комплекту карт фонду структур нафтогазоносних регіонів України (Східного, Західного, Південного, в масштабі 1: 500 000) станом на 1 січня 2020р.

В Інституті візначають, що карти нафтогазоперспективних об’єктів нафтогазоносних регіонів України наочно ілюструють сучасний стан ліцензійної політики держави з нафти і газу та демонструють дієвий та нерозподілений фонд нафтогазоперспективних об’єктів, що інформативно для надрокористувачів, потенційних інвесторів і Державної Служби геології та надр в якості моніторингу стану нафтогазоперспективних земель. Виготовляються зазначені карти у форматах PDF і ARCGIS, крім нафтогазоперспективних об’єктів, на них винесені родовища кожного з регіонів, контури ліцензійних ділянок і ділянок УРП.

Фонд виявлених і підготовлених об’єктів разом формує резервний фонд для аукціонних закупівель. Такі об’єкти дозволяють інвесторам економити кошти (роботи з їх виявлення або підготовки вже виконані, більшість об’єктів не потребує додаткових досліджень) та зменшують ризики компаній при проведенні пошуково-розвідувальних робіт на нафту і газ, що дозволяє відкрити нові родовища вуглеводнів без зайвих затрат, відзначають в УкрДГРІ.

Пояснювальна записка містить основну інформацію про нафтогазоперспективні об’єкти з ресурсною базою і родовища нерозподіленого фонду надр нафтогазоносних регіонів України, а також інформацію про розподіл об’єктів у межах спеціальних дозволів і компанію-власника спецдозволу (державну або комерційну), номер спецдозволу, його тривалість.


Повернутися назад