York Energy та EP Ukraine перемогли в конкурсах на укладення угод про розподіл продукції

Події

Міжвідомча комісія оголосила результати конкурсів на умовах угод про розподіл продукції (УРП) на розробку 3 перспективних нафтогазових ділянок.

Серед рекомендованих переможців:

  • EP Ukraine (дочірня компанія cловацької Nafta) на розробку Грунівської ділянки (Сумська та Полтавська обл) та Охтирської ділянки (Сумська, Полтавська і Харківська обл)
  • York Energy (Великобританія) на розробку Ічнянської ділянки (Чернігівська обл.)

Як повідомили у Державній службі геології та надр України (Держгеонадрах) рекомендації щодо переможців по 3 УРП-конкурсах було визначено і передано Уряду на розгляд для остаточного затвердження та оголошення результатів протягом місяця.

Переможці були обрані відповідно до порядку розрахунку балів, розробленого спільно із експертами ринку, компанією великої аудиторської четвірки та проекту USAID «Енергетична безпека України», відзначили в Держгеонадрах.

Нагадаємо, заявки по конкурсах УРП нафтогазових ділянках — Охтирській, Грунівській та Ічнянській, — відкрили 4 лютого. Міжвідомча комісія по УРП мала у двомісячний термін оцінити пропозиції заявників та надати свої рекомендації Кабінету Міністрів. Мінімальний обсяг інвестицій у розробку трьох площ за перші 5 років складатиме щонайменше $70 млн.

Як повідомлялося раніше, Держгеонадра у грудні 2019р аби спростити потенційним інвесторам доступ до геологічних даних щодо ділянок, які виставлено на УРП-конкурс, створила data-room з детальною геологічною інформацією про ці ділянки.

Словацька Nafta з холдингу EPH володіє 10% EP Ukraine, ще одній дочірній структурі EPH - ЕР Power Europe - належить 90% EP Ukraine.

Energetický a průmyslový holding a.s (EPH) – одна з найбільших центральноєвропейських енергетичних груп, яка володіє та управляє активами в Чехії, Словацькій Республіці, Німеччині, Італії, Великобританії, Франції, Угорщині та Польщі. Активи групи в 2018р оцінювались у 13,3 млрд євро, дохід склав 7 млрд євро, а EBITDA - 1,9 млрд євро. Чеський бізнесмен Даніель Кржетінскій володіє 94% EPH.

York Energy (UK) Holdings Limited, директором якої є Том Рід, котрий у 2016-2017рр працював гендиректором JKX Oil & Gas plc.

Повернутися назад